22 Mart 2025 23:10

"Silivri Cezaevi önüne TOMA ve otobüsler sevk edildi"

İBB'ye yönelik operasyonda gözaltına alınanların Çağlayan'daki ifade işlemleri sürerken, Silivri'deki Marmara Cezaevi önüne çok sayıda otobüs ve TOMA sevk edildiği aktarıldı.

"Silivri Cezaevi önüne TOMA ve otobüsler sevk edildi"

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik "suç örgütü" ve "terör" soruşturmaları kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların Çağlayan Adliyesindeki ifade işlemleri sürerken Silivri'deki Marmara Cezaevi önüne hareketlilik olduğu aktarıldı.

Serbestiyet'in haberine göre, çok sayıda otobüs ve TOMA, cezaevinin önüne gitti. Cezaevine doğru hareket eden araçların görüntüleri de paylaşıldı.

Silivri'de nöbet tutan Zafer Partililer ise "Ortalık sakin" paylaşımını yaptı. Zafer Partisi Kadıköy Teşkilat Başkanı Buğra Çetinkaya, X hesabından "Silivri’de TOMA yığılması yok arkadaşlar ortalık sakin görebilirsiniz videodan" notuyla paylaştığı videoda "Videonun çekildiği yer burası, şuradan geçti araçlar ama buradan ara ara araçlar geçebiliyor. Cezaevinin önünü kontrol ettik, herhangi bir hazırlık, toplanma yok" dedi.

'Hareketlilik' haberi Çağlayan'da bekleyişini sürdüren CHP lideri Özgür Özel’e de soruldu. Özel, "Bu gece Silivri’ye doğru gitmeyi değil, Ekrem Bey'i alıp hep birlikte sabaha karşı da olsa Saraçhane’ye gitmeyi ümit ediyoruz. Silivri'yi aklımızdan geçirmek istemiyoruz. O ihtimali tüketmek gerekir. O ihtimal Türkiye ekonomisini dibe batırır. Ne Meclis artık çalışıp bir şey yapabilir ne de bu ülkenin yarınları için doğru adımlar birlikte atılabilir. Bütün uzlaşma ihtimallerini tüketirler. Bu gece Silivri’nin ‘S’ sine tahammülümüz yok bizim" dedi. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Patrona 0, işçiye yüzde 29
Vergide büyük yüzsüzlük

Patrona 0, işçiye yüzde 29

Maliye Bakanı Şimşek vergide adalet vurgusu yaparken, Türkiye’nin en büyük 10 sanayi şirketinin ödediği kurumlar vergisi, cirolarına oranla yüzde 0 ile binde 1 arasında kaldı. Vergi yükü her zaman olduğu gibi işçilerin sırtında kaldı. Faiz ödemelerine ayrılan pay rekor kırdı.

2024'de Ford Otosan'ın ödediği vergi oranı: yüzde 0,02

Arçelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

Ereğli Demir Çelik'in ödediği vergi oranı: yüzde 0

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
10 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et